2018. jan 25.

Hamarosan ingyen parkolhatnak az angol autisták is

írta: Márti+Robi
Hamarosan ingyen parkolhatnak az angol autisták is

Angliában egyértelművé akarják tenni, hogy kik tartoznak a „láthatatlan” fogyatékossággal élők közé. Ha elfogadják az új irányelvet, akkor a demenciában szenvedők és az autisták is majd ingyen parkolhatnak.

485fe82400000578-5292927-image-a-42_1516485275689.jpg

1970-ben került bevezetésre az ingyenes parkolás a fogyatékkal élők számára. A gondot az okozta, hogy a városok eltérő módon értelmezték a fogyatékosság fogalmát. Általában csak azt tartották fogyatékosnak, akin az külsőleg is meglátszott. Egy demens férfin vagy egy autizmussal élő nőn első ránézésre nem vehető észre.

Jesse Norman, a közlekedési miniszter azt mondta, hogy így megkönnyítik számukra a munkahelykeresést, a barátaik meglátogatását, a bevásárlást.

Sarah Lambert, a Nemzeti Autista Szövetség vezetője elmondta, hogy az autista emberek nem tudják előre megjósolni, hogy ahová mennek lesz-e közelben parkoló, vagy nem bírják elviselni az emberek sokaságát a tömegközlekedésen.

Hazánkban ez egyszerűen és flottul megy. A vakok vagy gyengénlátók, a mozgásszervi fogyatékosok, az értelmi fogyatékosok és az autisták igényelhetik az ingyenes parkolókártyát.

Forrás: DailyMail

Szólj hozzá

Utazás Parkolás