2023. jan 27.

Így add át a meglepit autista gyerekeknek

írta: Márti+Robi
Így add át a meglepit autista gyerekeknek

Szoktál repesni örömödben? Az autista gyerkőcök nagy része igen. Ha te is, talán te is az lennél? Minimális a valószínűsége, de lehet, és mi van akkor? (Erről írogatunk a blogunkban.)autista_meglepetes.jpg

autista_gyerekek_meglepi.jpg

 A kép alján repdeső autista kislány igazi örömét fejezi ki a kezei szárnyalásával amikor látja, hogy társa egy nagy dobozos Legot kap ajándékba + tudja, hogy ő is mindjárt megkapja azt a meglepetés (szintén) nagy dobozos Minnie születésnapi vonatát, amit már napok óta meg-megmutattunk nekik. (A játékokat direkt ezért korábban bekértük.)

Egy héttel korábban kezdtük el megmutatni a diákok fotóit, akiktől az ajándékokat kaptuk.

Tehát már megvan, hogy Ki kap, Mit kap, Kitől kapja.

Még van egy fontos lépés, hogy Mikor?

Nem percben mutatjuk az időt nebulóinknak, hanem MI VAN ELŐTTE és MI LESZ UTÁNA „számlapos órával”, képes napirenddel. Ebből az is kiszámítható, hogy meddig tart az „ajándékkapás”.

TELJES NYUGALOM – PIPA.

Ők, hatan, szeptemberben léptek vezetésünk alatt az autizmus hadiösvényére, ezért használjuk ezeket a lépéseket. Egy autista gyermek fejlesztését mindig egyénre szabottan kell megvalósítani.

 

A három diák a 485 éves REFI-ből (Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona) jött. Náluk hagyománya van a karácsonyi adománygyűjtésnek. A végzős diákok gyűjtenek és ajándékoznak meg egy általuk kiválasztott célcsoportot. Idén a 12.b az autista csoportunkat választotta. Uherkovich Zoltán tanár úr, az osztály főnöke, lelkesen támogatta az ötletet. Nagy örömünkre. 

autista_meglepetes.jpgKovács Nóra, Szabó Eszter, Madarassy Dóra a 12.b végzősei

A Lego szuper választás volt, mivel arra mindig szükség van egy autista csoportban. Iskolai szinten is nagy ajándékot kaptunk karácsonyra az Unilevertől: a felújították tankonyhánkat, amiben gyakorolhat az összes diákunk, és méltó állomáshelyszíne lesz a XXXVII. Koncz Dezső tanulmányi verseny országos fordulójának.

 

Évekkel ezelőtti szép emlékünk a helyi Refis iskolával.

Szólj hozzá

Ajándék