2024. jan 09.

Sikerre vezető lépéseink társasjátékokhoz

írta: Márti+Robi
Sikerre vezető lépéseink társasjátékokhoz

Szerinted kinek a feladata játszani tanítani a gyermeked? Alapvetően – egy életre – a tiéd. Aztán jönnek a szüleid, a tesód, a tesója, a szomszéd lurkók, lehet a bölcsi is. Hároméves korától pedig óriási részt vállal egy jó ovi, suli, barátok.

A játék nem egyszerű dolog. Komolyan kell venni, de nem boltból. A kockaütögetéstől az Activity-ig hosszú idő telik el. Rengeteg munkát kell befektetned, hogy számára a társasjáték örömforrássá váljon.

Ha nem jól adagolod, akkor csak megutáltatod vele. Azonban, ha jól forgatod a kártyákat, akkor tutira fog szeretni a Gazdálkodj okosannal akkor is játszani, ha éppen veszít. Vagy nem alázza le a többieket, ha a pókerben folyton nyer.

Egy gyerkőc apró lépésekben sajátítja el a tudást. A te nagy feladatod, hogy ezeket a lépéseket megtervezd.

Különösen fontos a fokozatosság betartása egy autista gyermeknél. A fokok pedig gyerekenként változnak. A megértést, a tudást téglánként kell felépíteni. mastermind_lego_dobble_pam_pam_pam.jpg

Ehhez megmutatjuk, hogy mi hogyan építkezünk az autista diákjaink tanításánál. A dobble (spot it), a master mind lego (code breaking) és a pam pam pam társasjátékokat lépésekre bontottuk ebben a videóban.

A téglánkénti építkezésben nagy segítség a Lego.

amoba.jpg

Ilyen a Lego amőba, othello öt lépésben. És ilyen matekórán.

Szólj hozzá

Top Megértés Pam pam pam