2021. dec 29.

Sakkbábuk értékes játéka a kártyalapokon

írta: Márti+Robi
Sakkbábuk értékes játéka a kártyalapokon

- Gyorsabb vagy az autista ovis kislánynál? - Persze neki könnyebb! Biztos állandóan azzal játszik.

Ez még nem verseny. Nem lényeg, hogy ki lenne a győztes: te vagy a kislány. Egyébként ezzel a kártyapaklival 7. vagy 8. alkalommal játszott. Ebben a pakliban 21 db kártyalap van, melyeken 5-5 szimbólum található.autista_kislany_sakkbabus_pam_pam_pam_tarsasjatekkal_jatszik_edesapjaval.jpg

Két színből állítottuk össze: sárga és barna. Sakknyelven világos és sötét. Mindhárom formánkat használtuk: négyzetet, kört, háromszöget. Az értékeket ujjakkal, pöttyökkel, számokkal és sakkbábukkal jelöltük.

Ez egy könnyebb sorozat, csak 1, 3, 5, 9 számokkal (néhány összeadással), mint gyalog, huszár-futó, bástya, vezér.

Pam pam pam társasjátékunk játékszabálya röviden:

A játékosoknak a kiválasztott kártyapakli lapjain lévő szimbólumok közül kell megtalálni két azonosat, majd korongokkal kirakni az eredményszalagra a szín, forma és érték korongokat, az eredményszalagot kitenni a húzópakli mellé, végül megnevezni azokat. Minden pakliban két kártyalapon csak egy azonos színű, formájú és értékű szimbólum van. Egy szimbólumot szín, forma és érték jelöl. Az értéket számmal fejezzük ki. A szimbólumok mérete nem számít.

Ez nem dobble vagy spot it. Abban azonos párokat kell találni. sakkbabus_pam_pam_pam_tarsasjatek.jpg

Minden gyermek nevelése-oktatása-tanítása-fejlesztése kapcsán az egyik legfontosabb, hogy GONDOLKODÁSRA tanítsuk. Ez az autista kislány 3 éves kora óta tanulja a rendszerekben való gondolkodást. Neki még az ÉLET RENDSZEREIT is tanulni kell, ami az emberek többségének "alapból megy". Ő nagyon jól halad abban is!

3 db kártyalap:

012_pam_21_5_b.jpg

010_pam_21_5_b.jpg

016_pam_21_5_b.jpg

 

 A további kártyalapok letölthetőek: https://pampampam.hu/cards/kezdo/21-5-b-sakk/

 

Szilveszter estére javasoljuk nagyobb baráti társaságoknak a 10 szimbólumos - 91 lapos paklit.

Szólj hozzá

Top Pam pam pam