2022. júl 09.

Autista fiatalember különlegesen szomorú szerelmi története

írta: Márti+Robi
Autista fiatalember különlegesen szomorú szerelmi története

Eric Prescott és Kristyn Olejarz nagyon különleges páros volt. A gimiben találkoztak, egymásba szeretettek, ahogyan sokan mások.

A 26 éves Eric egy szupermarketben dolgozott, ahol a bevásárlókocsikat tolta a helyükre. Kristyn, egy évvel fiatalabb, még nem talált munkát, pedig nagyon szeretett volna.

ericp1.jpg

Ericnél autizmust, Kristynnél Prader Willi-szindrómát diagnosztizáltak. Egymás Rómeója és Júliája voltak.

„Ő a mindenem. Számomra ő jelenti a világot, a mindenséget. Nagyon boldog vagyok, mert királynőként bánik velem, és nagyon kedves hozzám. Különleges vonásai miatt szerettem belé: a mosolya és a nevetése, a személyisége és gondoskodása, a romantikus és szenvedélyes szerelme, csókjai és ölelései. És a legjobban az autizmusát szeretem.” – Kristyn.

Együtt jártak a moziba és a kínai vacsiért. Kristy büszke volt arra, hogy Eric meg tudta jegyezni a filmek összes párbeszédét.

Havonta egyszer táncolni mentek egy táncklubba, ahová csak „a más képességűek” jártak. Eric édesanyja, Kathleen, a tánc után mindig felvette fiát. Kristyn még a kocsihoz kísérte és így köszöntek el egymástól:

- Jó éjt Rómeó!

- Jó éjt Júliám!

Ez egy igazán édes kapcsolat volt.

Kristyn édesanyja szerint is csodás párt alkottak:

„Csendesek voltak, amikor együtt voltak, de érezni lehetett a szeretetet, amit megosztottak egymással. Eric mindig igazi úriemberként viselkedett vele. Kinyitotta előtte az ajtót és azt mondta: „Hölgyek az elsők!”. Olyan gyengédek és kedvesek voltak egymáshoz.”

Kristyn szíve – a Prader Willi szindrómája miatt – váratlanul megállt, újraélesztették, ám súlyos agykárosodást szenvedett az oxigénhiány következtében. Családja néhány nap után kérte a kezelése abbahagyását, majd nem sokkal később elhunyt.

Kathleen szíve majd megszakadt, amikor elmondta fiának. „Amikor elmondtam neki, láthatóan feldúlt lett, könnybe lábadt a szeme, majd rám nézett és azt mondta: Drága Kristynem. Nem mutatott sok érzelmet, de azt mondta, hogy nagyon fog hiányozni. Különösen az, hogy együtt menjenek táncolni. Amikor az apja meghalt, azt is így fogadta. Másképp dolgozza fel. Vannak pillanatai, amikor az apjára gondol. Biztos vagyok benne, hogy Kristynre is gondol majd.

Kristyn szerette a zenét. Gyakran énekelt és arról álmodozott, hogy egyszer találkozik Celin Dionnal és Cherrel. Rajongott a félelmetes filmekért. Két nővére, három kutyája és egy macskája volt. Szeretett olvasni és rejtvényt fejteni.

„Eric volt a lányom igaz szerelme. Ők ketten a szerelem legtisztább formáját osztották meg egymással. Feltétel nélküli és bonyodalommentes kapcsolat volt. Pontosan úgy szerették és fogadták el egymást, ahogyan voltak. Ritka az olyan ártatlan és igaz szerelem, mint az övék. Szerelmi történetüket a sors félbeszakította, de inspirációként szolgálhat mindannyiunk számára.”

 

Forrás

 

Pam pam pam - szín forma érték társasjátékunk a matekórán / pampampam.hu /:

pam_pam_pam_board_game_in_education_3.jpg

Szólj hozzá

Párkapcsolat Prader Willi szindróma Ritka szindrómák