2022. jún 09.

Héliumos lufi veszélyeire figyelmeztet az autista kisfiú édesanyja

írta: Márti+Robi
Héliumos lufi veszélyeire figyelmeztet az autista kisfiú édesanyja

Az előző héten volt az autista kisfiú 8. születésnapja. A partiról megmaradt egy héliumos nyolcas lufi, ami lassan engedett lefelé.

Egy délután az anyuka hívta Ellát, a kislányát és Luke-ot, az autizmussal élő fiát vacsorázni.

Luke nem ment, ezért az anyuka elindult megkeresni. Mivel Luke délutánonként az emeleten Youtube videókat nézett, egyből ott kereste. A gyermek tényleg ott volt, de sajnos arccal lefelé fekve, fején a lufival. A teste teljesen ernyedt volt. Gyorsan lehúzta a fejéről a lufit, ölbe kapta és kirohant vele a kertbe, hogy friss levegőt szívhasson.

0_luke-ramone-harper.jpg

A szülők mellkaskompressziót alkalmaztak, amíg kiértek a mentők, akik azonnal lélegeztetőgépre tették. Sajnos másnap az orvosok közölték velük, hogy a gyermek agya súlyosan károsodott az oxigénhiány miatt, ezért búcsúzzanak el gyermeküktől.

Az anyuka mindig héliumos lufit vett a szülinapi partikra, de soha nem volt korábban hasonló eset, vagy akárcsak kísérlet sem arra, hogy a gyermeke a léggömböt a fejére húzná.

A halottkém szerint Luke valószínűleg gyorsan elvesztette az eszméletét a hélium belélegzése után, és nincs bizonyíték arra, hogy megpróbálta volna levenni a lufit vagy segítséget kért volna.

Kommentelők is furcsának tartják, hogy a kisfiú hogyan tudta a fejére húzni a lufit, és a művelet közben hogyan maradhatott benne még annyi hélium?

 

Forrás

Szólj hozzá

Halál ok