2021. már 29.

Csak kockáknak való ez a 91 lapos kártya?

írta: Márti+Robi
Csak kockáknak való ez a 91 lapos kártya?

reklam.jpg

Mennyi idő alatt jöttél rá a szabályra és találtad meg a megoldást? (a lap alján)

A barátaiddal lejátszol egy partit és a végére belejössz. Ha meghívod az autista és a kocka barátaidat is, akkor az utóbbiaknak bizonyára nem kell segítened.  

Ez egy korosztályfüggetlen játék. Ám a kicsiknek – legyenek autizmussal vagy anélkül élők – szükségük van alapvető tudásra. Ismerniük kell a matek alapjait. Ha még nem ismerik azokat, vagy még nem biztos a tudásuk, akkor ebben segíthet a számkártyarendszerünk.

Jelenlegi autista osztályunkban elsős és másodikos tanulók járnak. Mindannyian más területeken jók vagy gyengék. Esőemberes szuper képessége egyiküknek sincs. (Az piszok ritka.) A meglévő ismereteikre építünk.

Van olyan közöttük, akinek a viselkedésproblémái, a kommunikációja, a beszéde, a beszédértése nehezíti meg a tanítását/tanulását/életét.

felepites.jpg

Alapvető nehézséget jelent sok gyerek számára, hogy csak úgy „bemagolja” a számképeket, de hiányzik mögüle a ”valódi értés”. A kártyáink sokfélesége segít ezt kiküszöbölni. Változatosságra és rendszerben gondolkodásra serkenti az autista padavanjainkat. A felhasználási szabályok számának a tanító néni és bácsi képzelete szab határt. Szóval sokféleképpen lehet velük dolgozni, játszani.

A fokozatosság segíti a játékszabály megértését, ezáltal megelőzve a kiborulásokat; fenntarthatja a játékkedvet és kedvező hatású a beszédfejlődésre.

Autizmussal élő gyermekek fejlesztése csak így lehet eredményes: lépésről-lépésre.

 

A kártyáinkat a pénteki Autizmus Világnapja alkalmából folyamatosan megosztjuk.

Márti és Robi

 

 

A 10 szimbólumos 91 lapos kártyánk az előző posztunkból letölthető.

reklam_1.jpg

A játékszabály: megtalálni két kártyalapon az azonos színű, formájú és értékű szimbólumokat.

Mintalapok:

129_10-91_a_cards_marti_robi.jpg

143_10-91_a_cards_marti_robi.jpg

Szólj hozzá