2017. jún 23.

Ez betenné az ajtót a magyar autista gyerekeknek

írta: Márti+Robi
Ez betenné az ajtót a magyar autista gyerekeknek

Egy csapat fiú diák szoknyát vett fel a suliba, hogy kifejezzék tiltakozásukat a "forrónadrág" miatt az angliai Exeterben.

stream_img_2.jpg

Annyira meleg volt az elmúlt napokban, hogy a srácok úgy döntöttek, hogy a kötelező uniformis hosszú nadrágja helyett, inkább tartan kiltet /szoknyához hasonló ruhát/ vesznek fel.

A Devon Megyei Tanács – ahová Exeter tartozik – szóvivője elmondta, hogy a fiúkat ezért nem szúrták le, nem zárták külön és bezárást sem kaptak.

stream_img1.jpg

Az iskola igazgatónője fontolóra veszi, hogy bevezetik ezt a ruhadarabot. Sőt engedélyt adott, hogy a tanulók levegyék a nyakkendőt és kigombolják az ingük felső gombját. És még azt is megengedte a diákoknak, hogy az órák alatt az ingek ujját felhajtsák, de az óra végeztével vissza le kell hajtaniuk.

stream_img2.jpg

Forrás: ITV

Gyakran fordul elő, hogy 5-8 éves autista gyerekeket a suliban tanítjuk meg arra, hogyan kell felöltözni. Megtanítjuk, hogy a gatyát nem a nadrágra vesszük fel, atlétában nem megyünk ki a hóba játszani, és pucéran nem mászkálunk az osztályteremben.

Megtanítjuk, hogy a fiúk fiús ruhát, a lányok lányos ruhát hordanak. A fejlesztés elején a skót szoknyát kihagyjuk a tananyagból, mert az néhányuknál betenné az ajtót, és egy felesleges dührohamot válthatna ki. Pláne, ha elmondanánk, hogy a fiúk a szoknyájuk alá gatyát sem vesznek fel.

És hogyan kellene felvenni azt?

Szólj hozzá

Oktatás Öltözködés