2016. nov 17.

A beszállókapuból fordították vissza az autista tinédzsert

írta: Márti+Robi
A beszállókapuból fordították vissza az autista tinédzsert

Egy apa autista fiával készült a családját meglátogatni Zhengzhouban. A beszállókapunál már ők következtek, amikor váratlanul megállították őket.

3a6fd92600000578-3941318-image-a-13_1479296083534.jpg

A kínai légitársaság személyzete visszafordította a 13 éves srácot. Nem engedték beszállni a gépbe. Szerintük furcsán viselkedett és nekik a többi utas biztonságát kellett szem előtt tartani.

Az apa nem értette, hogy miért nem engednek fel egy autista személyt egy repülőre. Elmondta, igaz hogy a fia furcsa hangokat adott ki. "De a gyerekem nem elmebeteg és nem agresszív."

Cui úr, az apa elmondta, hogy többször utazott már fiával Zhengzhou és Zhuhai között, és addig soha nem volt probléma.

Persze veszekedésbe torkollott a dolog. Az incidens miatt 5 órát késett a járat.

Aztán a személyzet orvosi igazolást kért tőle arról, hogy a fia utazhat repülőn. (Csak úgy hirtelen egy ilyen papírt elővarázsolni, ha még nem volt rá szükségük...Egyébként is kétlem, hogy ilyen igazolást kiadnának.)

Cui úr szerint ez hátrányos megkülönböztetés.

A légitársaság szóvivője elmondta, hogy a személyzet látta, ahogyan a tinédzser körbe-körbe járkált és hangosan üvöltözött. Megkérték, hogy kicsit hagyja abba. Ezután mondta el az apa, hogy fia autista.

Visszatérítik nekik a repülőjegy árát.

Ennyit írtak eddig róla a Daily Mailben.

Egy hozzászóló szerint a légitársaságnak az utasok biztonságát és kényelmét kell figyelembe venni.

 

Ezek alapján nem lehet megítélni, hogy helyesen cselekedtek-e. Az tuti, hogy az autisták – főleg a súlyosan érintettek – tudnak bizarrul viselkedni.

image00001_1.jpg

Amikor mi Kölnbe repültünk auti nebulóinkkal, előtte alapos felkészítést végeztünk. És még így is kemény volt. De repültünk oda-vissza feltűnés nélkül.

Szólj hozzá

Repülés Comenius Utazás