2015. máj 04.

Autizmussal élők támogatása Nyírbátorban

írta: Márti+Robi
Autizmussal élők támogatása Nyírbátorban

Sikeres évet zárt az Éltes Mátyás Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Gyermekotthon, Kollégium és Pedagógiai Szakszolgálat első autista csoportja, Nyírbátorban. A két gyógypedagógus és a gyógypedagógiai asszisztens mindent megtett, hogy az öt autizmussal élő tanulójuk speciális szükségleteihez legjobban igazodó személyi, szakmai és tárgyi feltételeit biztosítsa.

 A következő tanév szeptemberben egy normál intellektusú autista kisfiú kezdheti meg tanulmányait az intézményben. Hosszú egyeztetések előzték meg a befogadását. A szüleinek nagyon nehéz volt megtalálni a megfelelő iskolát. Jelenleg sok szülő küzd hasonló megoldásra váró helyzettel hazánkban. Ebben segítségükre lehet egy készülő adatbázis, amelyet az A KÖR Egyesület kezdeményezett Nyírbátorban.

Ez az adatbázis nagy segítség lenne az autizmussal élő gyermekek szüleinek, akiknek előzetes tájékozódási alapul szolgálhat a megfelelő óvoda, iskola megtalálásában, kiválasztásában, a KIR intézménytörzsében való keresgélésben. Online kérdőív kitöltésére kérik fel az oktatási intézményeket. Ez a cikk  megjelent cikk a www.szon.hu oldalon 2012. június 25-én, valamint a Kelet-Magyarország című napilapban 2012.június 26-án.

 adatbazis.jpg

Két kisebb hibát korrigálnék a cikkben: a KÖR intézménytörzse helyett KIR intézménytörzse, valamint Csaba azért is kapott könyvet, mert egész évben boldogan járt iskolába.

Szólj hozzá

Oktatás