2022. sze 30.

Hogyan szakítsak autista vőlegényemmel?

írta: Márti+Robi
Hogyan szakítsak autista vőlegényemmel?

Szia! Egy éve vagyok együtt a barátommal/vőlegényemmel. Néhány hónapja összeköltöztünk, és eljegyeztük egymást. Ő érzelmileg instabil és autista. Most már látom, hogy előfordulnak olyan tünetek, amelyek pusztítóak, és ezen a ponton már tudom, hogy ezek nem fognak megváltozni.

Úgy döntöttem, hogy elhagyom. Nagyon nehéz döntés, hiszen még mindig nagyon szeretem őt, és még mindig jól érezzük együtt magunkat. Úgy tervezem, hogy gyorsan elköltözöm. Azonban nem tudom, hogyan mondjam el neki, hogy szakítani akarok. Szeretnék kedves és világos lenni, de bizonytalan vagyok, hogyan kezdjem el. Ez az egész helyzet nagyon fájdalmas számomra. Tudom, hogy neki is az lesz, de a legjobbakat kívánom neki. Barátai nincsenek, szülei távol laknak, és tudom, hogy nem fogja jól viselni. Valószínűleg otthagyja a munkahelyét, és nagyon diszharmonikus lesz. Köszönöm.

etienne-boulanger-ercpgyxnlto-unsplash_1.jpg

Szia!

Nagyon sajnálom, hogy ezen mész keresztül. Nagyon nehéz olyan valakivel kapcsolatban élni, aki a spektrumon van.

Ha készen állsz változtatni a kapcsolatodon, és már minden erőforrást kimerítettél, hogy megmentsd a kapcsolatodat, akkor a szakítás lehet a legszeretetteljesebb dolog. Minden kapcsolatot nagyon nehéz lezárni. Adj magadnak annyi önszeretetet, amennyit csak lehetséges, hogy végig tud csinálni.

Alapvetően, ha készen állsz megbeszélni vele a szakítást, akkor az a helyes, ha világosan és tömören beszélsz vele.

Próbáld meg a lehető „legtárgyilagosabb úton” tartani a beszélgetést. Szabj határokat! Ezek nagyon fontosak egy kapcsolatban, mivel kifejezik a szeretetet, az önszeretetet és a másik személy iránti tiszteletet.

Legyen rövid a beszélgetés. Tervezd meg, hogy mit fogsz mondani. Érdemes mindent leírnod és gyakorolnod.

Ezenkívül adj neki elegendő időt, hogy előre fel tudjon készülni erre a komoly beszélgetésre. Valószínűleg már tisztában vagy azzal, hogy a váratlan beszélgetések nem igazán működnek. Válassz megfelelő időpontot és helyszínt a beszélgetéshez. Olyan időszakot, amikor nem fáradt, esetleg túlterhelt. Légy határozott, és ne változtass a döntéseden.

Javaslom, hogy kérj személyesen segítséget szakembertől.

Forrás

Fotó

Szólj hozzá

Párkapcsolat