2022. már 08.

Statisztikailag lehet autista a gyermekem

írta: Márti+Robi
Statisztikailag lehet autista a gyermekem

Amy Schumer színésznő a statisztikák alapján úgy gondolja, hogy a fia valószínűleg autista lesz, akárcsak az apja: Chris Fischer, akinél autizmus spektrum zavart diagnosztizáltak.

Szerinte a fia túl fiatal a diagnosztizáláshoz. Egy szülőnek nem kell félnie attól, ha gyermekét autizmussal diagnosztizálják. Nem mindegyikük zseni, de valamiben biztosan tehetséges lesz. Az autista emberek gyönyörűek, kedvesek és jó partnerek. Férje mindig érezteti vele, hogy szereti és támogatja. Gondoskodó családfő, odaadó férj és apa.

amy_schumer.jpg

Pár éve rávette a férjét, hogy teszteltesse magát, mivel számos autistás tünetet észlelt a kapcsolatukban. Meg is kapták a néha furcsának tűnő viselkedések okát: az autizmus diagnózist.

Nem lepődött meg, hiszen kezdettől fogva érezte, hogy séf férje agya más rugóra jár. Miután kimondták, hogy bizony autista, a dolgok kivilágosodtak.

Mindazon tulajdonságai, amelyek autistává teszik, épp azok váltották ki a színésznőből a szerelmet.

A diagnózis segített nekik a jobb kommunikációban és egymás támogatásában.

’19-ben valaki megkérdezte tőle az Instagramon, hogy hogyan fog megbirkózni azzal, hogy ha a gyermekük autista lesz. Azt válaszolta, hogy nem negatívan gondol erre. A férje a legkedvesebb ember, akivel valaha is találkozott, mivel kedves, vidám, megnyerő és tehetséges. Aztán visszakérdezett: Abban reménykedjek, hogy a fiam ne ilyen legyen? Ha Gene olyan lesz, mint az apja, az nagyszerű hír lenne.

Hozzátette, hogy szülőként minden eszközt és fejlesztést biztosítani fog a fiának, hogy le tudja küzdeni a felmerülő kihívásokat.

Forrás, fotó

 

Statisztikailag lehet egy autista anyának vagy autista apának autista gyermeke. És fordítva is igaz: autista gyermeknek lehetnek autista szülei. Tapasztalt csapat már kétéves kor körül meg tudja állapítani az autizmust. Így időben elkezdhető a specifikus fejlesztés, ami a szebb élet biztosítéka.

Szólj hozzá