2022. máj 28.

A macska nyugalmával szeretne boltba menni az autista férfi

írta: Márti+Robi
A macska nyugalmával szeretne boltba menni az autista férfi

Egy autista férfi bíróság elé állítja a Sainsbury szupermarketet, mert nem engedte be a macskáját az egyik üzletébe.

macska.jpg

Ian Fenn (,akit két éve diagnosztizáltak autizmussal) és macskája, Chloe.

A macskája a vállán ülve megakadályozza, hogy túlterheltnek, szorongónak érezze magát. Az 51 éves férfi azt mondja, hogy az önbizalma megtört, miután márciusban felkérték, hogy egy londoni szupermarketből vigye ki a macskáját.

Annyira ideges lett, hogy kiment a boltból és hazament. „Lényegében leálltam. Teljesen kiborultam. Még feszültebb lettem volna, ha Chloe nem lett volna velem.” Másnapi programjait lemondta, mert nem bírta elhagyni otthonát.

A férfi azt állítja, hogy más boltokba beviheti, például a Tescoba. Próbálta meggyőzni a Sainsbury-t, ahová a segítőkutyákat beengedik, viszont a macskákat nem, mert élelmiszer-higiénia szempontból kockázatot jelentenek.

Mielőtt elment volna bárhová is, emailben megkérdezte, hogy viheti-e a macskáját. Több mint 200 hely megengedte. A Sainsbury is köztük volt.

Ezzel új jogi precedenst teremthet. A 2010. évi Esélyegyenlőségi törvény előírja, hogy észszerű módosításokat kell a gyakorlatban alkalmazni annak érdekében, hogy a fogyatékkal élők ne kerüljenek jelentős hátrányba.

Fenn úr körülbelül egy éve hordja magával a cicát, amit öt éve hozott ki egy macskamenhelyről. A korát 12-13 évre becsüli.

Forrás

Szólj hozzá

Diagnózis Cica