2022. ápr 25.

Behozhatod az autista gyermeked vacsiját az éttermembe

írta: Márti+Robi
Behozhatod az autista gyermeked vacsiját az éttermembe

Belfast környéki éttermek csatlakoztak az autista gyerekeknek szóló „hozd el a saját ételedet” programhoz. Az ötletet egy anyuka, akinek autista kisfia van, vetette fel egy étterem tulajdonosnak.

A kisfiú korlátozó diétán van, ami megnehezíti családja számára, hogy együtt elmenjenek ebédelni, mivel nem tudják, hogy megenné-e az ételt, főleg a menüt.

Igaz, sok olyan étterem van, amelyek nagyon jól fogadják az autista gyerekeket és családjaikat: csendesebb, elkülönített asztalokat biztosítva.

Az anyuka ezt tovább gondolta, milyen jó lenne, ha bevihetnék azt a kész ételt vagy az alapanyagokat – amiből az ottani séf főzne –, amit a gyerkőcök szívesen fogyasztanak.

Vannak olyan autista gyerekek, aki csak bizonyos márkák bizonyos ételeit eszik meg.

Egy ilyen „behozatal” enyhítené az aggodalmakat, a stresszt és biztosíthatná a nyugodt családi vacsorát. Ez ám nem jelenti azt, hogy más probléma nem jöhet elő, de legalább eggyel kevesebb.

1_autsim-byof.jpg

Cafe No47, Dungannoban csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az anyuka sorra járta az éttermeket és összeírta azokat, akik szívesen csatlakoznának. Voltak, akik azt javasolták, hogy a szülők szóljanak oda időben és ők beszerzik a kívánt ételeket.

Ezek az éttermek be akarják tartani a rájuk vonatkozó előírásokat úgy, hogy közben kedveznek az ilyen családoknak.

Forrás

 

Minél hamarabb kell elkezdeni az autista kisgyermek fejlesztését és 8-10 éves korára nagyobb eséllyel fog megenni egy brokkolipesztós tésztát csirkével és sült retekkel.

Szólj hozzá

Táplálkozás