2020. jan 22.

Őszintesége vagy autizmusa miatt nem jön össze a randevúja?

írta: Márti+Robi
Őszintesége vagy autizmusa miatt nem jön össze a randevúja?

Hihetetlennek tűnhet, hogy egyes autisták mennyire nem akarnak párkapcsolatban élni. Damian Littlefair nem tartozik közéjük.

Tizenöt éve próbál randizni az Asperger-szindrómás férfi, aki két hét múlva ünnepli XXX. szülinapját. Több online társkereső oldalon próbálkozott, de hiába. Folyton visszautasították. A profiljába eleinte nem írta be az állapotát. Később azonban úgy gondolta, hogy jobb, ha nyíltan és őszintén ír magáról. Nem jött be, mert a nők ezután is blokkolták az üzeneteit. Elenyésző számú választ kapott.

damian1.jpg

Damian szerint az emberek olyan gyorsan hozzák meg elutasító döntésüket, hogy nincs idejük megismerni. Nehezen megy neki a kommunikáció, ezért képtelen a nők érdeklődését felkelteni. A helyzetét tovább bonyolítja, hogy a valós életben is nehezen jön ki az emberekkel. Sajnos ugyanez a helyzet az online világban is.

Több időre van szüksége, hogy megértse a dolgokat, amitől ráadásul gyakran összezavarodik és dühössé válik. Úgy érzi, hogy a fogyatékossága alapján ítélik meg.

Próbálkozott a helyi fogyatékkal élők párkereső csoportjában. Ott sem talált hozzáillő párt, mert súlyosabbak voltak nála. Mivel ő magasan funkcionáló autista, így hasonló képességű arát szeretne.

Damian szereti a Forma 1-et, az autókat, az Xbox-ot, a mozit.

Olyan valakit keres, aki elfogadja olyannak, amilyen. A nőies, lányos, hosszú hajú, karcsú nők vonzzák. Hosszú távú kapcsolatot tervez. Bárkivel randizna, nem kell, hogy Aspergeres legyen. Abban nem biztos, hogy szeretne apa lenni, de férj igen.

damian2.jpgDamian egyedül él egy két hálószobás lakásban, ami ironikus módon még magányosabbá teszi.

Úgy érzi, hogy a munkanélkülisége is taszítja a nőket. Tapasztalatai azt mutatják, hogy fogyatékossága miatt nincs munkája. Több interjún volt már, de mindig elutasították.

Hozzátette, hogy az Aspergernek van előnye is: minél nehezebben ér el valamit, annál inkább értékeli a végeredményt.

Hatvanéves édesanyja aggódik miatta.

Forrás: DailyMail

Az osztályterem falai között - autista csoportban, ahol van hét fiú és egy lány, azok is 10 és 18 év közöttiek és különböző képességűek - igen nehéz a randizást gyakorolni.

Ebben a szülők, a tesók és a barátok tudnak leginkább segíteni. Nekik összejött.

Szólj hozzá

Párkapcsolat