2017. okt 30.

Költözz el autista kölyköddel!

írta: Márti+Robi
Költözz el autista kölyköddel!

Karla Begley, egy kanadai anyuka – aki szklerózis multiplexes és kerekesszékes, akinek van két autista fia – ezt a levelet kapta egy drága szomszédasszonyától.

A levél a kisebbik, tizenhárom éves Max fiáról szól, akit két és fél évesen diagnosztizáltak autizmussal. A szülők hordták ABA terápiára, de sajnos a tünetei nem enyhültek. Az egyik igen zavaró tünete, hogy hangosan, hosszantartóan visongat. max_1.jpg

A levél:
Én is ezen a környéken élek és van egy problémám!!! Neked van egy gyereked, aki értelmi fogyatékos és tudatosan eldöntötted, hogy jó ötlet lesz egy ilyen környéken élni???? Önző módon minden nap kiteszed a gyereked, és hagyod, hogy ne legyen más, csupán egy nyűg és probléma mindenkinek azzal a szörnyű hanggal, amit folyamatosan csinál!!! A hang, amit kiad, amikor kint van, SZÖRNYŰ!!!!!!!!! Pokolian félnek tőle a normális gyerekeim!!!!!!!! Amikor úgy érzed, hogy az idióta gyerekednek friss levegőre van szüksége, vidd el a parkunkba, te hülye!!! Van egy tanösvényünk!! Engedd, hogy ott szaladgáljon és hangoskodjon!!! Síró gyerekek, zene és a kutyaugatás azok normális zajok egy szomszédságban!!! De az övé nem az!!!!


Ő mindenkinek csak egy akadály, és ez mindig így lesz!!!! Ki az ördög fog gondoskodni róla???? Egy munkaadó sem fogja alkalmazni, egy normális lány sem fog hozzá menni vagy szerelemes lenni belé, és te sem fogsz örökké élni!! Személy szerint úgy gondolom, el kellene venni minden nem retardált testrészét, és felajánlani a tudománynak. Mi másra lenne jó ő bárkinek is!!! Van egy fogyatékos gyereked, foglalkozz vele …rendesen!!! Milyen jogon teszed ezt a keményen dolgozó emberekkel!!! UTÁLOM a hozzád hasonló embereket, akik azt hiszik, hogy csak azért, mert speciális szükségletű kölykük van, különleges bánásmódot érdemelnek!!! ISTENEM!!!
Tegyél nekünk egy óriási szívességet és Költözz el!!! Gyorsan!!! Húzzál el!!! Költözz el és tűnj el a környékről!!! Menj és élj egy lakókocsiban az erdőben a vad kölyköddel!!! Senki nem akarja, hogy itt élj, csak nincs merszük megmondani neked!!!

Cselekedj helyesen és költözz vagy „eutanizáld” őt!!! Bármelyiket választod, mi mindannyian jobban járunk!!!

Üdvözlettel:
Egy dühös anya!!!!

Karla szerint minden gyerek zajoskodik, nem csak az autisták. A fia így kommunikál.
„Ha valakit zavar Max hangja, remélem, hogy az illető tiszteletteljesen közli velünk. Esélyt ad arra, hogy kezeljük a helyzetet, ahelyett, hogy gyáván a hátunk mögött mondaná.”
Azt szeretné, ha nyíltan foglalkoznának a témával. A környék gyerekei odamennek hozzá és megkérdezik, hogy miért ilyen vicces a hangja. Viszont sok szülő zavarba jön.

max_2.jpg
„Ha az anyák nem beszélnek az autizmusról a gyerekeiknek, hogy azok nem fertőzőek, akkor én fogok. Maxnek autizmusa van és baj van a beszédével, de te azért köszönhetsz neki. Inkább így nőjenek fel, és ne váljanak olyan emberré, mint e levél írója.”

Szólj hozzá

Szívatás