2021. már 15.

Az autista altengernagy szerint jó katona válhat egy autista fiatalból

írta: Márti+Robi
Az autista altengernagy szerint jó katona válhat egy autista fiatalból

Tíz évvel ezelőtt vizsgáltatta ki magát a Királyi Haditengerészet Second Sea Lord-ja (vezérkari főnök helyettes), aki a második legrangosabb tiszt: Nick Hine.

image00001_1.jpg

Nick Hine a kinevezési ünnepségén 2019-ben.

A most ötvenöt éves altengernagy az autizmus diagnózisát először a feleségének és a lányának, majd a közeli kollégáinak mondta el.

A precizitása és a rend iránti vágya segítette feljebb-feljebb jutni a haditengerészeti ranglétrán. Ehhez legtöbbször saját gyengeségét kellett legyőznie: a több fős beszélgetéseket és a zajok elviselését.

Azt mondta magáról, hogy agya kicsit másképp működik, ami nem jelenti sem azt, hogy fogyatékos lenne, sem azt, hogy furcsa. Főleg nem, hogy kevesebb.

2018-tól változtatták meg az egészségügyi alkalmassági vizsgálatok feltételeit. Nagyobb figyelmet kapnak az autizmussal élők. Jelenleg 177 diagnosztizált autista dolgozik a brit haderőnél.

Nick Hine arra ösztönzi az autista fiatalokat, hogy csatlakozzanak a fegyveres erőkhöz.

Szerinte a brit haditengerészet úgy tudja felvenni a versenyt a fejlettebb technológiával rendelkező ellenséggel szemben, ha a másként gondolkodó emberek szerves részei lesznek a megoldásoknak.

image00002_1.jpg

Nick Hine, a Királyi Haditengerészet egy hasonló atom-tengeralattjárónak is volt a parancsnoka.

 

 

Forrás: MailOnline

Szólj hozzá

Munkahely