2020. ápr 07.

Adományokkal árasztják el az autista kisfiút

írta: Márti+Robi
Adományokkal árasztják el az autista kisfiút

Amióta a koronavírus miatt bezárták az iskolákat, azóta ennek a liverpooli kisfiúnak idegenek küldenek konzerveket.

_111602003_donation21.jpg

A küszöbön az adományok.

Ugyanis Lewis kilenc éve csak Heinz kolbászos spagettit eszik. Ebből a finom konzervből naponta kettőt. Sajnos anyukája már nem tudott ilyet venni, amikor kitört a bevásárlási pánikláz. Így rá is pánikrohamok jöttek, amikor egyetlen egy dobozt sem látott a szupermarketek polcain és átfutott rajta, hogy mit fog enni adni tizenegy éves autista gyermekének.

„Az autizmussal együtt élni soha nem volt egyszerű, de az, hogy nem találsz a gyermekednek ételt, az valami egészen más.” –  mondta az ötvenéves anyuka.

A nem beszélő autista fiát kétéves korában diagnosztizálták autizmussal. Azóta csak ezt a tésztát eszi. Sőt! „Nem tudod másik márkával átverni. Észreveszi a különbséget!” – teszi hozzá az anyukája.

(Egy ismerős nyolcadikból ballagó autista srác anyukája hat évig mondogatta: „Jaj gyermekem! Otthon miért csak sajtos pizzát, sült krumplit, csibefasírtot kecsappal eszel? Akkor az iskolában miért eszel meg mindent?”)

Ám miután ez megjelent egy népszerű oldalon és egy helyi autizmus csoportban, azóta az emberek a világ minden tájáról segítenek.

_111608575_lewis21.jpg

Anyuka: „Nagyon hálás vagyok, és ha a fiam, Lewis beszélni tudna, biztos vagyok benne, hogy megköszönné mindenkinek.”

 

Forrás: BBC

Szólj hozzá

Oktatás Nyírségi homokban Koronavírus