2020. jan 30.

Jelentsenek időben az autista szülők

írta: Márti+Robi
Jelentsenek időben az autista szülők

Ohioban karácsony előtt nem ment haza a tizennégy éves Harley Dilly. Az teljesen megszokott volt náluk, hogy a péntek estét nem töltötte otthon, és csak másnap tért haza.

harley.jpg

A kimaradást általában valami dühkitörés okozta. Az aznapit a törött mobilja indította be. Újat követelt, de a kukásautó sofőr apa megmondta fiának, hogy keresse meg rá a pénzt. Az édesanyjánál még bepróbálkozott betegséget színlelve, hogy ne kelljen suliba mennie, de ő sem engedett ennek.

A tinédzser másnap sem ment haza. Ekkor jelentették csak be az eltűnését a rendőrségen. Előtte soha nem tették ezt, ha a suli után nem ment haza.

Az apa elmondta a rendőröknek, hogy szerinte nincs ok azt feltételezni, hogy fia veszélyben lenne, és korábban sem volt még öngyilkossági kísérlete. Fiának ADHD-ja és autizmusa van, de nagyon intelligens. Aznap egy vékony pulóver és kabát volt rajta – mínusz 18 fok volt.

A bejelentést követően a hatóságok feltételezték, hogy most is elmenekült otthonról. Mivel máskor is előfordult, hogy máshol töltötte az éjszakát, ha dühös volt.

haz.jpg

Három hét múlva találták meg az utca egyik üres házának a kéményében. Feltételezik, hogy felment a tetőre és bemászott a kéménybe, amibe beszorulhatott. A halálát fulladás okozta.

Még mindig nem tudják miért ment oda.

Petíciót nyújtanak be, hogy a törvényhozók javasolják és fogadják el, hogy a szülőknek időben kelljen eltűnt gyermeküket bejelenteni.

Forrás: DailyMail

Szólj hozzá

Rendőrség Top Halál ok