2019. okt 18.

Szexpredator az autista gyerkőc? Ugyan már. Vagy …

írta: Márti+Robi
Szexpredator az autista gyerkőc? Ugyan már. Vagy …

Tennesseeben élő középsős autista kisfiú állandóan ölelgette és csókolgatta ovis társait. Amikor már betelt az óvónéni pohara, szólt a szülőknek a problémájáról, amit jelzett a gyermekjóléti szolgálatnak is. Ezután még a nagymama a Facebookra kiírta, hogy unokáját szex ragadozónak nevezték.

Ezt az óvoda tagadja. Sajnálatukra ők nem hozhatják nyilvánosságra, ami valójában történt.

De egy szimpla ölelgetés miatt szólnának a gyermekjólétiseknek? Azért még csak nem. Viszont ami miatt már igen, ha olyat csinál az autista gyerek, ami megdönthet bizonyos normákat.

phan-anh-tran-ziwguqgfyte-unsplash.jpg

Többen is meséltek nekünk hasonló sztorikat, pl.: amikor a sarokban gubbasztó auti kisfiú se szó, se beszéd belevág a „fütyizésbe”. /Egy olyan tevékenységbe, a maszturbálásba, ami minden gyerek életkori sajátossága, nemtől függetlenül./

Az említett nagymama, ha el is túlozta a predatorságot, egy valamit azért jól látott: az oviban nem értették az unokája autizmusát.

És ha nem értették, akkor nem tudtak sem a kis predatornak, sem a csoporttársainak segíteni.

A hozzánk forduló szülők sírva és félve mondják el, hogy otthon a vendégek előtt önkielégít a drága öt évesük. És szeretnék minél gyorsabban ezt eltüntetni. Megkérdezik, hogy mi váltja ezt ki? Leginkább az UNALOM, az izgalom, az öröm. Meg lehet szüntetni? Igen, amihez alapvetően szükség van:

Minél később kezdik el, annál nehezebb és hosszabb ideig tart.

A fütyizést nem célszerű megszüntetni, hanem időtartományba és helyhez kell kötni.

De így inkább ne:

david-hurley-nvq0km8drji-unsplash.jpg

Bandika, az autista kisfiú 9.55-kor már az ajtóban áll. Vár valakit. Mindenki tudja, hogy Gizi óvónénit. Messziről észreveszi a sminkjét. Amikor az belép előtte az ajtón, nagyot szippant a levegőbe, hogy beszívja kedvenc illatát. Majd Gizi óvónéni leguggol hozzá, fúj neki néhány buborékot és már áll is a fütyi. 

Két hét után Bandika anyukája panaszt tesz a vezetőnek, és másnap már a nyugdíj előtt álló Piroska néni megy be 10-re.

Az oviban nincs több fütyizés, az anyuka megnyugodott, Bandika pedig már lendíti is a széket a társai felé ...

 

 

Fotó: 1., 2.

Szólj hozzá

Szex Top Óvoda Fejlesztés költsége