2019. okt 14.

Mi vezethetett az autista fiatalember végzetes döntéséhez?

írta: Márti+Robi
Mi vezethetett az autista fiatalember végzetes döntéséhez?

A gyászoló szülők beszéltek arról, hogy milyen volt a fiúk a nagy vásárlás előtt.

A húsz éves, autista gyerekük, Jake Braitwaite 2017-ben vett magának egy tabletet és azonnal regisztrálta magát a Facebookon, azzal a szándékkal, hogy barátokat szerezzen. A fiúk hegesztőként és hétvégeken a helyi kávézóban dolgozott. Keményen és kitartóan végezte a munkáját.

Akkor fordult át minden, amikor elkezdett online barátokat keresni. Hat hónap leforgása alatt igazi megszállottá vált. A szociális média teljesen megváltoztatta az alvási szokásait és az érzelmeit. Állandó fejfájás, disszociatív epizódok, görcsös remegés gyötörte. A hatodik hónap végére teljesen visszavonult és kimerült. Próbálták ők korlátozni a netezésben, de ő mindig megtalálta a kiskapukat.

A halálának vizsgálata során megállapították, hogy a független, egészséges, sikeres fiatalemberből nagyon gyorsan depressziós személy vált, ami az öngyilkosságához vezetett.

Édesanyja: "A legtöbb ember számára nehéz értelmezni azt, hogy mi a valódi és mi nem. Az autista emberek csak fekete-fehérben látják a dolgokat.

9375326-6666093-image-a-30_1549294728810.jpg

Jószívű fiatalember volt, hangos nevetéssel és csodás, igazi mosollyal. Tehetséges volt apró dolgok készítésében, kreatív képzelete volt. Imádott a szabadban lenni, sehol nem volt annyira boldog, mint amikor kint lehetett."

A gondozó szolgálat beismerte, hogy voltak hiányosságok Jack támogatásában a halála előtti hónapokban. Túl sok, különféle alkalmazott volt bevonva, és nem volt megfelelő a különböző osztályok közötti kommunikáció sem.

A Nemzeti Autista Szövetség egyik vezetője, Tim Nicholls elmondta, hogy a legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy a jobb képességű autista emberek gyakori halál oka az öngyilkosság.

 

Forrás: lipstickalley

Szólj hozzá

Top Halál ok