2019. jan 20.

Kukázásból utazik Dubaiba az autista tinédzser

írta: Márti+Robi
Kukázásból utazik Dubaiba az autista tinédzser

Ha autista fiamat az állásinterjúja alapján próbálnák felvenni, akkor tuti nem kapná meg a munkát!

Mivel másként beszél, mint a legtöbb ember, a munkáltatóban első benyomásra egy pontatlan kép alakulna ki róla. A beszélgetésből nem derülne ki, hogy milyen kitartóan dolgozik, hogy milyen hűséges és szorgalmas– mondta egy évvel ezelőtt Laura Lewis, az anyuka.

kuka_tisztitas_3.jpg

Clay Lewis autizmussal élő ausztrál tinédzser

Clayt sehová sem vették fel diákmunkára. Ezért tavaly az édesanyja kitalálta, hogy a fia saját bizniszt indítson. Szemetes kukák kitisztítására buzdította a tizenhat éves gyermekét. Mindenképpen olyan munka kellett, amit kis befektetéssel be tudtak indítani.

Egy kukáért tíz dollárt kért. Mára hetven ügyfele van.

kuka_tisztitas_2.jpg

Sőt három osztálytársát is "felvette". Eddig hatezer dollárt gyűjtött össze, amiből Dubaiba szeretne utazni.

Az anyuka jól tudja, hogy nem ez a lényeg. Elsődleges célja, hogy autista fia önálló legyen, ne kelljen szociális támogatásokra szorulnia.

Javasolja a szülőknek, hogy egyszerűbb munkákkal, mint a kutyasétáltatással, vízinövények gondozásával, fűvágással, medencetakarítással, elegendő zsebpénzt lehet keresni. 

Clay szerint az autizmus legnagyobb kihívása az iskolai megfélemlítés.

Az anyuka ügyesen megoldotta azt, aminek egy részét az iskolának kellett volna. A fia örömmel dolgozik és munkatapasztalatokat szerez, amit be is tud majd mutatni – mivel a Facebookon megosztják a tiszta kukás fotóit. Gyermekének lesz két–három év gyakorlata, mire felnőttként munkát keres.

 

Forrás: Facebook

Szólj hozzá

Top Munkahely