2017. júl 06.

A repülőn a kisfiú leszerelte autista húgának beszóló utast

írta: Márti+Robi
A repülőn a kisfiú leszerelte autista húgának beszóló utast

Ha már repültél, akkor láthattad, hogy nem egyszerű a kisgyerekeknek és a szüleiknek a becsekkolástól – poggyászfelvételig tartó időszak türelmes kivárása. Főleg akkor, ha a gyermek autista.

ware-boys-amazing-response-after-woman-says-autistic-sister-shouldnt-be-on-plane.jpg

A szünidőben a Smith család elutazott a párizsi Disneylandbe. Egymás mellett ült az anyuka a fiával és az autista kislányával, mögöttük pedig az apuka. A közel másfél órás repülőút elegendő volt ahhoz, hogy a körülöttük ülő utasok leszűrjék: valami nincs rendben az öt éves Siennával. Ennyi idő alatt megmutatkozhatott az autizmusa és fejlesztésének aktuális szintje.

Mintha az autizmus nem lenne elég, a természet még adott neki idic(15)-öt is.

Túl nagy felfordulást nem okozhatott a viselkedésével, mert a leszállás után csak egy valaki fordult hozzájuk "segítő szándékkal". A többieket vagy nem zavarta vagy elég intelligensek voltak ahhoz, hogy ne tetézzék az anyuka érzéseit.

Az előttük ülő nő hátrafordulva kedvesen odaszólt, hogy a kislánynak soha többé nem lenne szabad a repülőn utaznia, mert zavarja az embereket.

Kai, a tíz éves báty, húga védelmére kelt. Elmagyarázta a hölgynek, hogy húga a fogyatékossága miatt nem zárható ki, majd megkérdezte: "A néni el tudná képzelni, hogy megkülönböztessék csak azért, mert egy kicsit más?"

A harminckilenc éves anyuka elmondta az újságírónak: "Mérhetetlenül büszke vagyok, hogy milyen csodálatos testvér ő. Kai mindig kiáll Sienna mellett."

Forrás: Mirror

Szólj hozzá

Repülés Utazás Top