2016. nov 29.

Egy milliós fizetést kapnak az autista alkalmazottak a Fordnál

írta: Márti+Robi
Egy milliós fizetést kapnak az autista alkalmazottak a Fordnál

A Ford májusban kezdte meg kísérleti programját autista felnőttekkel. Elsőként négyen kezdtek a termékfejlesztési részlegen Michiganben, a dearborni székhelyen. Először próbaidőn voltak, majd véglegesítették őket. 2017-ig további 24 főt szeretnének felvenni.

A Ford nagyon körültekintően járt el a program beindítása során. Tudta – mint mindenhez – ehhez is szakemberekre van szüksége. Ezért kérte a segítségét a michigeni Autizmus Szövetségnek (Autism Alliance of Michigan).

ford_logo_svg.jpg

Kirstin Queen, a Ford egyik menedzsere azt mondta: "Amikor elkezdtük, először meg akartunk győződni arról, hogy hogyan tudunk velük dolgozni és a kialakított együttműködést fenntartani. A program bevált, nagy sikere van. A felügyelők szerint az egyéniségükkel új energiát hoztak, ami átterjedt a többi alkalmazottra is."

A michigani Autizmus Szövetség egy non-profit szervezet, amely közel 40 vállalattal dolgozik együtt. Képzéseket tartanak a dolgozóknak a strukturált feladatvégzésről, továbbá hogyan lehet jó munkakapcsolatot kialakítani az autistákkal úgy, hogy az mindenkinek jó legyen.

És persze támogatják az autista jelölteket a felvételi eljárás és a munkavégzés során azért, hogy a fogyatékosságuk ne akadályozza őket.

"A munka nagyon strukturált, nagy összpontosítást igényel, roppant fontos a magas szintű figyelem a részletekre. A velük szemben támasztott követelmények közé tartozik, hogy biztonságosan és magas színvonalon végezzék el a feladataikat. Pont amik, az autizmussal élők erősségei." - olvasható a Ford weboldalán.

Az Autism Speaks alelnöke: "Nagyra értékeljük a Ford érőfeszítéseit, amelyet az autista emberekért tesz.

Ez az irányvonal feltárja ezt a munkaerő piaci réteget, amely képzett és elkötelezett lesz a döntő fontosságú vállalatok számára, hogy azok sikeresek legyenek a következő században is.

Az autista alkalmazottak is évi 31-38 ezer dollár (havi kb. 1 millió Ft) között fognak keresni.

Forrás: The Drum

Szólj hozzá

Ford Munkahely Autistabarát