2018. okt 30.

Férje tudta nélkül, hivatalos felügyelet mellett szexelhetett az autista fiatal feleség

írta: Márti+Robi
Férje tudta nélkül, hivatalos felügyelet mellett szexelhetett az autista fiatal feleség

Kinek a felelőssége egy autizmussal élő felnőtt szexuális életét irányítani?

Manchesterben idén nyáron a bíróság megengedte két hónapra egy huszonhárom éves autista nőnek, hogy férfiakat fogadjon a lakásán 10 és 16 óra között szexuális együttlét céljából. Shisha bárokba is elvitték, számos alkalommal nyilvánosan szexelt taxiban, bowlingpályán, mert gondozói látszólag nem törődtek vele.

Manchester Városi Tanácsán működő szociális hivatal dolgozóinak volt a feladata, hogy biztosítsák a 24 órás felügyeletet. Ám a tanács szeptemberben kérte a bíróságot, hogy változtassák meg a nő gondozási tervét.

Egy pszichiáter jelentésében olvasható, hogy a nő ilyen „magas szintű rizikónak” való kitétele elfogadhatatlan, szakszerűtlen, „szexuális visszaéléshez, erőszakhoz, sérüléshez vagy halálhoz” vezethet.

A nő rokonai megvádolták a szociális hivatalt a „kísérlet” miatt, ami egy nagyon sebezhető fiatal nő szexuális kihasználásához vezetett.

autista_szex.jpg

Az autista nőnek súlyos tanulási nehézségei vannak, az IQ-ja 52. Először kilenc évesen szökött meg az otthonából, majd a következő öt évben tízszer jelentették be az eltűnését. A The Times által megszerzett bírósági papírok szerint nagy a valószínűsége annak, hogy ekkor szexuálisan bántalmazták férfiak, különösen ázsiaiak. Tinédzserként „rögeszmés érdeklődést” mutatott különböző etnikai és kulturális háttérrel rendelkező férfiak iránt.

A tizennyolcadik születésnapja után, 2013-ban a bíróság előírta a gondozását. 2015-ben egy bíró úgy döntött, hogy az autista nő képes arra, hogy beleegyezzen a szexbe, de mivel félő, hogy kíséret nélkül szexuális bántalmazás jelentős kockázata áll fenn, ezért állandó támogató személyzetet rendelt mellé.

Még ebben az évben találkozott egy bangladesi nemzetiségű pincérrel, akivel 2016-ban összeházasodott.

2017-ben többen mondták, hogy ismét belekezdett a veszélyes játékba. Általa alig ismert férfiakkal szexelt, és tucatnyi aktfotót küldözgetett magáról.

A helyi hatóság azt mondta a bíróságon, hogy a pszichológusuk úgy vélte, hogy "felügyelet nélküli kapcsolatba lépés férfiakkal" szolgálja leginkább a feleség érdekeit.

Viszont amikor az autista nő nyilvános szexuális légyottokba kezdett, a szociális hivatal fel akarta bontani a szerződést, mivel szerintük ez „szexuális bántalmazás, erőszak vagy illegális kereskedelem irányába” vezethet. Javasolták, hogy korlátozzák a nő szabadságát.

2018 júniusában Jonathan Butler bíró engedélyezte a szociális hivatalnak, hogy a nőt egyedül hagyja otthonában, hogy az szexuális kapcsolatot létesítsen másokkal napközben, 10–16 óra között. Ha nyilvánosan kereste a szexet, a gondozók nem léptek közbe fizikailag, és nem is maradtak jelen az aktus alatt.

A következő néhány hétben legalább hat férfival volt a hitvesi ágyában, és további lehetőségeket keresett az utcán. Például egy júliusi éjszakán elment hazulról, majd három férfival volt együtt, mielőtt a rendőrség hajnali fél ötkor hazavitte.

A férjet nem értesítették azon döntésről, hogy a feleségét hagyják másokkal szexelni, míg ő nincs otthon. A férj emiatt „feldúltnak és elárultnak” érezte magát.

Augusztus végén a gondozók megmondták, hogy többé nem engedik, hogy férfiak látogassák meg otthonában a szexuális viselkedése miatt és a saját biztonságuk érdekében.

Szeptemberben Manchester Városi Tanácsa egy új szervezet gondozásába helyezte át a fiatal autista nőt, valamint kérte a bíróságot, hogy vizsgálja felül az esetet.

A Nemzeti Autista Szövetség arra hívta fel a figyelmet, hogy az autista embereknek joguk van a szexuális élethez. Az ehhez szükséges biztonság megteremtése a bíróságoknak, a hivataloknak és a gondozóknak a felelőssége.

 

Forrás: The Telegraph

Szólj hozzá

Szex