2016. okt 02.

Az Ember vagy az Autizmus okozhatta a filmbe illő karambolt?

írta: Márti+Robi
Az Ember vagy az Autizmus okozhatta a filmbe illő karambolt?

Idén márciusban egy 21 éves angol férfi nem állt meg az emeletes buszával a piros előtt, és beleütközött egy autóba. Vajon befolyásolta-e a bíró döntését, hogy a fiatalembernek autizmusa van?

Philip Onions, autista fiatalember a Stagecoach buszsofőrje volt, amikor figyelmen kívül hagyta a lámpa piros jelzését és lezúzott egy kocsit Cambridgeshirben.

38aec7c000000578-3805343-image-a-139_1474717980299.jpg

Csodával határos módon nagyobb sérülés nem történt. A buszon több mint húsz iskolás gyerek közül egyiknek sem lett komolyabb baja, a Peugeot sofőrjének a karja sérült.

Ezután kirúgták a három gyerekes buszsofőrt, aki 14 hónapja dolgozott a cégnél.

A bíróság kedvezőbben ítélkezett felette, mivel adott neki egy utolsó esélyt azzal, hogy visszaadták a jogsiját 8 büntető ponttal együtt. Már volt neki 3 pont, így még ha egyet kap, akkor bevonják azt tőle. /Kapott még 250 font büntetést./

Ügyvédje elmondta, hogy nehéz éve volt. Édesapja elhunyt, született egy gyermeke. Autista, aki szenvedélyesen szereti a járműveket. Dolgozott már a Ford alkatrészgyárában. Jelenleg gyakorló hegesztőként dolgozik.

Philip a bíróságon elismerte a bűnösségét. Elmondta a történteket: a buszon a gyerekek játszottak a csengővel. A bizonyos lámpás útkereszteződés előtt 200 méterrel megállt a megállóban, de senki sem szállt sem fel, sem le. Tovább ment, de a fülében hallotta a csengő hangját.

Tele van bűntudattal. Levélben kért bocsánatot a Peugeot sofőrjétől.

A cikk hozzászólóinak mondatai:

1. Mivel meg tudta szerezni a jogosítványt, így az autizmusa irreleváns a történtek szempontjából.

2. Hogyan kaphatott buszra jogosítványt 21 évesen, amikor vannak autókölcsönzők, ahol 25 éven aluliaknak nem is adnak bérbe autót?

3. Egy autista srác anyukája írta: Vajon miért fontos az autizmus? Nekem van egy autista fiam. Ha rajtam múlik, akkor ő soha nem fog vezetni. Mindenkire veszélyes lenne az utakon. Hiába magasan funkcionáló, a veszélyes helyzeteket nem tudja megfelelően felmérni.

 

Forrás: DailyMail

Szólj hozzá

Jogosítvány