2016. máj 20.

Szülők tüntettek az autista gyermekek támogatásának hiánya miatt

írta: Márti+Robi
Szülők tüntettek az autista gyermekek támogatásának hiánya miatt

 000c4246-642.jpg

Laois és Offaly megyékben / Írországban / több mint 100 szülő – akiknek autista gyermekeik vannak –, Tullamore-ban tiltakozásul felvonultak, amiért hiányosak a szakmai támogató szolgáltatások, továbbá a várólisták kezelése miatt.

A szülők, akik csatlakoztak a LOFFA / Laois Offaly Families for Autism / képviselőihez, arra hivatkozva tiltakoztak, hogy nem sikerült feltölteni 30 fejlesztői álláshelyet, amelyet még 2014-ben hagytak jóvá.

A szülők azt állítják, hogy jelenleg nincsenek pszichológusok, akik a gyerekeket felmérnék, valamint több mint 200 gyermek vár diagnosztizálásra több mint 6 hónapja.

000c4247-614.jpg

A HSE / Ireland’s Health Services – Írország Egészségügyi Szolgáltatói / azt mondja, hogy 2014-ben a két megye ígéretet kapott 27 terápiás álláshelyre, köztük 5 pszichológusra egy beruházási program keretében.

HSE: Az 5 pszichológus álláshelyet meghirdették tavaly, de nem volt érdeklődő. Munkaközvetítők útján nem tudnak pszichológusokat felvenni. Ideiglenesen privát pszichológusokat fognak foglalkoztatni a következő hetekben.

Forrás: RTÉ News

Szólj hozzá

Politika Tüntetés Oktatás Akinek a gyermeke Fejlesztés költsége