2017. máj 18.

USA alelnökének bocsánatkérését követelte ki az autista kisfiú

írta: Márti+Robi
USA alelnökének bocsánatkérését követelte ki az autista kisfiú

Egy 10 éves autista kisfiú semmi mást nem kért Mike Pence alelnöktől, csak azt, amit az iskolában tanult: ha meglöksz valakit, akkor bocsánatot kell kérned. 

 

A múlt héten az Egyesült Államok alelnöke a Fehér Házban tartott beszédet, ahol a katonák házastársait ünnepelték, amire meghívták azok gyermekeit is. E közben véletlenül kezével hozzáért egy kisfiú orrához. A beszéd végén a kisfiú addig-addig ment az alelnök után, míg végül az bocsánatot kért tőle.

Erről a kis szösszenetről kezdett gúnyolódni Tammy Bruce, a Fox News munkatársa egy esti tévéműsorban. Tammy Bruce azt mondta: Azt hiszem, most már „túlérzékeny” gyerekeket szülünk, mert úgy néz ki, mintha annak kölyöknek szüksége lenne egy biztonságos helyre abban a szobában." Ekkor ő még nem tudta, hogy az a kisfiú autista, és akinek az édesanyja katona feleséghez méltóan megvédi majd a családját.

A klinikai pszichológus anyuka, dr. Ingrid Herrera-Yee elmondta Jake Tapper-nek, a CNN műsorvezetőjének: „Michael 10 éves, és autizmusa van. Ő egy katona gyermeke és imádja a Fehér Házat. Úgy hívja, hogy az emberek háza."

Elmagyarázta, hogy autista kisfiának oktatása nagy részben a modor és a szociális jellegű figyelmeztetések tanítását foglalja magába, amelyeket az autizmussal élő emberek többnyire nagyon nehezen értenek meg.

„Ha valaki meglöki őt, akkor bocsánatot vár. Ebben nincs semmilyen negatívum. Ő megtanítja a másiknak a viselkedés szabályait, mi a megfelelő és mi nem. Az alelnök csodálatos volt. Nem volt nagy ügy számára.”

Az anyuka azt mondta, hogy amikor látta a fiát bocsánatot kérni az alelnöktől, akkor valami pozitívat látott: amit a fia számtalan órán át gyakorolt, azt alkalmazni tudta a való világban. A mozzanat és a humoros reakció teljesen elkápráztatta. Viszont ez csak addig tartott, amíg meg nem látta Tammy Bruce-t pénteken a Tucker Carlson Tonight műsorban.

"Éppen kávéztam és annyira izgatott lettem, hogy hirtelen félrenyeltem. Lesújtott az egész."

Az anyuka a családját próbálja megvédeni az internetes utóhatásoktól. A 15 éves fiát online támadták, amikor az próbálta megvédeni az öccsét.

"Amikor hazaértem sírva találtam a fiamat emiatt, így ez határozottan érinti a családomat." 

gettyimages-681035672.jpg

Micheal, a 10 éves autista kisfiú. /Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images/

"Amilyen kedvesen kért Michael bocsánatot az alelnöktől, úgy kérem a nevében a Fox News-tól, hogy kérjen bocsánatot tőle."

Csak a CNN riport megjelenése után, annak hatására kért bocsánatot Tammy Bruce a kisfiútól és az anyukától.

Ezen a videón jól látszik, ahogy a kisfiú próbálkozik. Tényleg viccesnek tűnik, de mi is ezt tanítjuk autista csoportunk tanulóinak.

Szólj hozzá

Top Akinek a gyermeke