2016. dec 30.

Így készül az auti gyerek bulisérója

írta: Márti+Robi
Így készül az auti gyerek bulisérója

Milyen cuki, ahogy ellenkezik az a kisfiú! Miért nem kever már le neki az anyja egy büdös nagy pofont? Tuti a fodrász mindjárt belevág a fülébe! Neked is hasonlóak jutnának eszedbe erről a videóról?

2e2bafdc00000578-3307431-image-m-17_1446836513389.jpg

Walesben tavaly novemberben James Williams, borbély nagyot alkotott. Akkoriban vált híressé ezzel a fotóval.

Masonnak, a 4 éves autista kisfiúnak évek óta nem tudták rendesen levágni a haját. 18 hónaposan belenyisszantottak a fülébe és attól kezdve retteg tőle. Egy keddi napon édesanyja elvitte Jameshez. A kisfiú fel-alá mászkált, a földön csúszkált, visongatott, be nem ült a székbe.

2e2bafc800000578-3307431-mason_laid_on_the_floor_calmly_playing_with_his_mum_s_iphone_so_-m-18_1446836521272.jpg

Forrás: DailyMail

Ekkor James olyat tett, amit még az anyuka soha nem látott korábban. Odaadta a mobilját és lefeküdt mellé. A padlón fetrengve – most már mindketten ott voltak – vágott igazi frizurát a gyerek fejére, mialatt játszott a telefonon.

Azóta beindult az auti üzlet. Egyre több szülő viszi hozzá autizmussal élő gyermekét. Minden gyerekhez kitalál valamit – tablet, játékkocka, kisautó, ablakon keresztül kocsik nézegetése – amivel pár pillanatra el tudja terelni a figyelmüket. És akkor lecsap az ollójával.

Becsületére váljon, hogy nem ám csak úgy végigtolja a gépet és kész. Hanem gyerekhez illő frizurát kreál.

Egy tipikus autista kisfiú séróját vágja le James egy röpke óra alatt. Közben mindannyian lefőnek: a fodrász, az auti kisfiú, az anyuka, és a blöki is.

Mennyibe kerülhet? Azt nem tudjuk. De ha belegondolunk, hogy egy tipikus angol üzletben egy gyerek hajvágás 10 fontnál kezdődik hétfőtől-péntekig, 11-től hétvégén. És ha figyelembe vesszük, hogy az egész fodrászatában egyszerre egy autista gyereken dolgozik – tehát másik két szék, vagyis három szék is üresen áll azért, hogy a többi kuncsaft se zavarja az auti gyereket. Továbbá ez a fajta vágási procedúra eltarthat 30-60 percig is, akkor elég borsos ár jöhet ki. De „emberi” megjelenése lesz az auti gyerkőcnek. És ez a lényeg.

Persze ez gyerekként még elmegy. Többnyire egy mosollyal elsiklik felette egy kívülálló. A baromi nagy gond akkor kezdődik, amikor a szülő is így tesz.

Viszont kamaszként, fiatalemberként már elég ciki, sőt…

Mi lehet az olcsóbb? Kinek a taníttatása célravezetőbb?

Az tuti, hogy a szülőnek olcsóbb és élettelibb, ha autista gyermekét képezik ki az Egész Életre.

 

Sikeres új évet kívánunk! Márti és Robi, autizmus szakos gyógypedagógusok

Szólj hozzá

Top Fodrásznál